"9/11 | Coming Together" 20th Anniversary Special

Vuoden 2022 kulttuuriperintökiertue

The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square matkustaa tulevalla kiertueellaan ulkomaille. Kuoro ja orkesteri esiintyvät seitsemässä kaupungissa neljässä Pohjoismaassa sekä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kiertue kestää 22 päivää, torstaista 16. kesäkuuta torstaihin 7. heinäkuuta 2022. Esiintymiset kiertueella ovat samoissa kaupungeissa, joissa oli määrä esiintyä vuosien 2020/2021 kiertueilla, jotka pandemian vuoksi siirrettiin vuoteen 2022.

Kaupunki

Päivämäärä (viikonpäivä)

  Tapahtumapaikka

Lippujen saatavuus

  Tukholma, Ruotsi

18. kesäkuuta 2022 (la)

Konserthuset Stockholm

Nyt

  Helsinki, Suomi

21. kesäkuuta 2022 (ti)

(Ilmoitetaan myöhemmin)

Päätetään myöhemmin

  Kööpenhamina, Tanska

25. kesäkuuta 2022 (la)

DR Koncerthuset, Koncertsalen

Nyt

  Oslo, Norja

28. kesäkuuta 2022 (ti)

Oslo Spektrum

Päätetään myöhemmin

  Edinburgh, Skotlanti

1. heinäkuuta 2022 (pe)

Usher Hall

Nyt

  Newport, Etelä-Wales

4. heinäkuuta 2022 (ma)

International Convention Centre Wales

Päätetään myöhemmin

  Cardiff, Wales

6. heinäkuuta 2022 (ke)

St. David’s Hall

(Vain kutsuvieraille)

(Kaikki konsertit alkavat klo 20.00. Tukholmassa on lisäksi matineaesitys klo 14.00.)

Nimi ”Vuoden 2022 kulttuuriperintökiertue” viittaa kuoron historiaan, jossa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon varhaisten käännynnäisten musiikillisilla lahjoilla oli merkittävä rooli. Näitä käännynnäisiä tuli Walesista ja muilta alueilta, joilla kuoro vierailee tulevalla kiertueellaan.

Kaupungit ja tietoa pääsylipuista

Lippujen saatavuus
Lippuja on myynnissä nyt Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Edinburghissa (ks. alla olevia linkkejä). Konsertti St. David’s Hallissa Cardiffissa on kutsuvierastilaisuus. On odotettavissa, että liput muihin tapahtumapaikkoihin tulevat saataville ennen vuoden 2021 loppua.

Ennen kiertueen siirtämistä ostetut liput
Niille, jotka ostivat lippuja Tukholman, Kööpenhaminan tai Edinburghin konsertteihin ennen kiertueen ajankohdan siirtymistä, on tehty järjestelyt lippujen vaihtamiseksi uusille vuoden 2022 konserttipäivämäärille. Kyseiset tapahtumapaikat ovat sähköpostitse yhteydessä lipunhaltijoihin lippuja koskevista tiedoista ja maksun palautusmenettelyistä. Edinburghissa lipun ostaneet voivat pyytää maksun palautusta lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen customer.enquiries@usherhall.co.uk.


Tukholma, Ruotsi
Konserthuset Stockholm

Valokuva Jan-Olav Wedin

18. kesäkuuta 2022 (lauantai)
14.00, 20.00

Konserthuset Stockholm on orkesterimusiikin pääsali Tukholmassa ja yksi Ruotsin tärkeimmistä arkkitehtuurin taidonnäytteistä. Se avattiin vuonna 1926, ja sen on suunnitellut arkkitehti Ivar Tengbom. Se toimii Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kotipaikkana, ja siellä järjestetään joka joulukuu Nobel-palkintojen jakotilaisuus.

Lippujen hinnat: 595 kr, 485 kr, 335 kr ja 275 kr. Saatavana opiskelija-alennus. Rajoitetun näkyvyyden lippuja tulee saataville, kun muut liput on myyty.


Helsinki, Suomi
Päätetään myöhemmin

21. kesäkuuta 2022 (tiistai)
20.00   

 


Kööpenhamina, Tanska
DR Koncerthuset, Koncertsalen

25. kesäkuuta 2022 (lauantai)
20.00   

Kööpenhaminan DR Koncerthusetin konserttisalin on suunnitellut ranskalainen arkkitehti Jean Nouvel. Vuonna 2012 maailmankuulu brittiläinen lehti Gramophone valitsi tämän tapahtumapaikan uuden vuosituhannen kymmenen parhaimman konserttisalin joukkoon. Se toimii Tanskan kansallisen sinfoniaorkesterin kotipaikkana, ja se valmistui vuonna 2009.

Lippujen hinnat: 530 kr, 405 kr, 280 kr ja 230 kr. Sisältää ALV/lisämaksut.


Oslo, Norja
Oslo Spektrum

28. kesäkuuta 2022 (tiistai)
20.00

Oslon keskustassa sijaitseva Oslo Spektrum tunnetaan suurten kulttuuri- ja viihdetapahtumien tapahtumapaikkana. Näihin kuuluvat Nobelin rauhanpalkinnon konsertti, Norjan Idol-finaali, kansallinen musiikkipalkintotapahtuma Spellemannsprisen sekä kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettujen esiintyjien konsertit. Areenan arkkitehtuuri ja rakennusmateriaalit ovat saaneet tunnustusta laajalti.


Edinburgh, Skotlanti
Usher Hall

Valokuva Real Edinburgh

1. heinäkuuta 2022 (perjantai)
20.00

Usher Hall on Skotlannin ainoa viiden tähden konserttisali. Vuodesta 1914 lähtien siellä on järjestetty monenlaisia konsertteja kuten rock-, pop-, jazz- ja folk-musiikin sekä maailmanmusiikin ja klassisen musiikin konsertteja. Tämä kaunis edvardiaanisen ajan rakennus, jossa on myös moderneja piirteitä, on loistavan akustiikkansa ansiosta sekä esiintyjien että yleisön rakastama kautta maailman.

Lippujen hinnat ovat 40 puntaa (permanto) ja 32 puntaa (parveke).


4. heinäkuuta 2022 (maanantai)
20.00

Tapahtumapaikka International Convention Centre Wales (ICC Wales) Newportin kaupungissa Etelä-Walesissa avattiin virallisesti syyskuussa 2019. Rakennus syntyi yhteistyönä Celtic Manor Resort -vapaa-ajankeskuksen ja Walesin paikallishallinnon kesken, ja siitä on jo muodostunut merkittävä matkakohde Etelä-Walesissa.


Cardiff, Wales
St. David's Hall

Valokuva Kiran Ridley

6. heinäkuuta 2022 (keskiviikko)
(Ainoastaan kutsuvieraille) 

St David’s Hall on Walesin kansallinen konserttisali ja konferenssikeskus, joka sijaitsee The Hayesissa Cardiffin sydämessä. Sen jälkeen kun tapahtumapaikka avattiin vuonna 1982, miljoonat konserttivieraat ovat käyneet konserttisalissa kokemassa sen hämmästyttävän akustiikan, ja se toimii edelleen esiintymispaikkana maailman parhaille orkestereille.

Konserttisaliin mahtuu 2 000 katsojaa, ja siellä on järjestetty maineikkaita tapahtumia kuten BBC Cardiff Singer of the World, International Concert Series, Welsh Proms ja British Academy Cymru Awards, vain muutamia mainitaksemme.

Sen lisäksi, että tapahtumapaikka on isännöinyt maailmanluokan klassisen musiikin konsertteja sekä baletti-, komedia- ja oopperaesityksiä, sen lavalla on esiintynyt hyvin erilaisia tähtiä, muiden muassa Sir Tom Jones, Dame Shirley Bassey, Sir Anthony Hopkins, Johnny Cash, U2, Sir Elton John, Ray Davies, Tina Turner, Miles Davis ja Sir Ranulph Fiennes.

St David’s Hall on Cardiffin kaupunginvaltuuston omistama, hallinnoima ja rahoittama, ja sitä tukee Walesin taideneuvosto Arts Council of Wales. Vuosittain siellä järjestetään arviolta 300 tapahtumaa, joiden yhteiskävijämäärä on yli 250 000. St David’s Hall on edelleen johtava näyttämö Cardiffin kulttuuri- ja kehityspolulla kohti yhtä Euroopan kansainvälisimmistä kaupungeista.

Ainoastaan kutsuvieraille. Suurelle yleisölle lippuja tulee saataville heinäkuun 6. päivänä Newportissa Etelä-Walesissa pidettävään konserttiin.


Kiertuehistoriaa

Ensimmäisen Utahin ulkopuolelle vuonna 1893 suuntautuneen kiertueen jälkeen kuoro on kiertänyt laajasti Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Se on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa ja merkittävissä musiikkikaupungeissa Israelista Venäjälle ja Japanista Australiaan. Orchestra at Temple Square -orkesteri perustettiin vuonna 1999, ja orkesterin pieni kokoonpano säesti kuoroa kiertueilla vuosina 2001 ja 2003. Vuodesta 2005 lähtien kuoron kanssa kiertueilla on kuitenkin matkustanut täysilukuinen kokoonpano, jossa on suunnilleen 65 orkesterin jäsentä.

Vapaaehtoispohjalta toimivat kuoro ja orkesteri tekevät kiertueen yleensä joka toinen vuosi, koska kaikkien esiintyjien täytyy kiertuematkaa varten ottaa lomaa työstään ja olla poissa perheidensä luota. Viimeisimmillä kiertueillaan kuoro ja orkesteri ovat vierailleet vuonna 2016 seitsemässä Euroopan maassa ja tehneet vuonna 2018 Classic Coast -kiertueen, joka suuntautui Kalifornian ja Washingtonin osavaltioihin Yhdysvalloissa sekä Brittiläiseen Kolumbiaan Kanadassa.

Saat yksityiskohtaista tietoa kuoron aikaisemmista kiertueista vuodesta 2000 alkaen napsauttamalla tätä.