"9/11 | Coming Together" 20th Anniversary Special

Heritage Tour 2022

The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square reser internationellt under sin kommande turné för att uppträda i sju städer i fyra nordiska länder och i Storbritannien. Turnén varar i 22 dagar från torsdagen den 16 juni till torsdagen den 7 juli 2022. Turnén innefattar uppträdanden i samma städer som tidigare inplanerats i turnéerna 2020/2021, som ändrades till 2022 på grund av pandemin.

Stad

Datum/(Dag)

Plats

Beställ biljetter

  Stockholm, Sverige

18 juni 2022 (lör.)

Stockholms konserthus

Nu

  Helsingfors, Finland

21 juni 2022 (tis.)

(information kommer senare)

Kommer senare

  Köpenhamn, Danmark

25 juni 2022 (lör.)

DR Koncerthuset, koncertsalen

Nu

  Oslo, Norge

28 juni 2022 (tis.)

Oslo Spektrum

Kommer senare

  Edinburgh, Skottland

1 juli 2022 (fre.)

Usher Hall

Nu

  Newport, södra Wales

4 juli 2022 (mån.)

International Convention Centre Wales

Kommer senare

  Cardiff, Wales

6 juli 2022 (ons.)

St. David’s Hall

(På inbjudan)

(Alla konserter börjar klockan 20.00 med en extra matinéföreställning klockan 14.00 i Stockholm.)

Titeln ”2022 Heritage Tour” syftar på körens ursprung. Den slog rot tack vare de musikaliska förmågorna hos några av de första medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga från Wales och andra områden som ska besökas under den kommande turnén.

Städer och biljettinformation

Biljettillgänglighet
Biljetter kan nu köpas i Stockholm, Köpenhamn och Edinburgh (se länkar nedan). Konserten i St. David’s Hall i Cardiff hålls endast för inbjudna gäster. Biljetter till konserterna på de övriga platserna väntas bli tillgängliga innan slutet av 2021.

Biljetter som köpts innan turnén inställdes

För besökare som köpt biljetter till konserterna i Stockholm, Köpenhamn eller Edinburgh har det ordnats så att biljetternas datum kan bytas ut till de nya datumen 2022. Alla dessa konserthus hör av sig till biljettinnehavarna via e-post angående specifik biljettinformation och hur återköp går till. Biljettinnehavarna till konserten i Edinburgh kan skicka e-postmeddelande till customer.enquiries@usherhall.co.uk för ett återköp.


Stockholm, Sverige
Stockholms konserthus

Foto: Jan-Olav Wedin

18 juni 2022 (lördag)
14.00, 20.00

Stockholms konserthus är den främsta konserthallen för orkestermusik i Stockholm och är ett av Sveriges förnämsta arkitektoniska mästerverk. Arkitekten Ivar Tengbom utformade byggnaden som invigdes 1926. Kungliga Filharmonikerna har sitt hem i Konserthuset Stockholm, där också Nobelpriset delas ut i december varje år.

Biljettpriser: 595 kr., 485 kr., 335 kr. och 275 kr. Studentrabatt finns. Biljetter till platser med skymd sikt blir tillgängliga när alla andra biljetter har sålts.


Helsingfors, Finland
Kommer senare

21 juni 2022 (tisdag)
20.00   

 


Köpenhamn, Danmark
DR Koncerthuset, koncertsalen

25 juni 2022 (lördag)
20.00   

DR Koncerthuset i Köpenhamn ritades av den franske arkitekten Jean Nouvel. År 2012 utnämnde den välkända brittiska tidskriften Gramophone konserthuset till en av det nya milleniets tio främsta konserthallar. Byggnaden, som hyser Danmarks Radios symfoniorkester, färdigställdes 2009.

Biljettpriser: 530 kr., 405 kr., 280 kr. och 230 kr. Moms/avgifter ingår


Oslo, Norge
Oslo Spektrum

28 juni 2022 (tisdag)
20.00

Oslo Spektrum, i hjärtat av Oslo, är känt för större kulturella och underhållande tillställningar som bland annat Nobels fredspriskonsert, finaler för norska Idol, Spellemannsprisen (norskt musikpris) och konserter med kända inhemska och utländska artister. Arenans arkitektoniska design och byggnadsmaterial har lovordats vida omkring.


Edinburgh, Skottland
Usher Hall

Foto: Real Edinburgh

1 juli 2022 (fredag)
20.00

Usher Hall är Skottlands enda femstjärniga konserthall. Sedan 1914 har den stått värd för en rad konserter med allt från rock-, pop-, klassisk musik och jazzmusik till världs- och folkmusik. Denna vackra edvardianska byggnad i modern tappning uppskattas av artister och publik från hela världen på grund av dess magnifika akustik.

Biljetterna kostar £40 (parkett) och £32 (upphöjda platser).


4 juli 2022 (måndag)
20.00

Arenan International Convention Centre Wales (ICC Wales) i staden Newport i södra Wales öppnade officiellt i september 2019. Den byggdes gemensamt av Celtic Manor Resort och Wales regering och har redan etablerats som ett landmärke och resmål i södra Wales.


Cardiff, Wales
St. David's Hall

Foto: Kiran Ridley

6 juli 2022 (onsdag)
(Endast inbjudna) 

St David’s Hall är Wales nationella konserthall och konferenscenter och ligger i The Hayes i hjärtat av Cardiff. Sedan den öppnades 1982 har miljontals konsertbesökare flockats till byggnaden för att uppleva auditoriets vördnadsbjudande akustik, och den står fortlöpande värd för världens bästa orkestrar.

Konserthallen, som har kapacitet att hålla 2 000 åhörare, står värd för välkända evenemang som bland annat BBC Cardiff Singer of the World, International Concert Series, Welsh Proms och British Academy Cymru Awards.

Den har stått värd för klassisk musik i världsklass, baletter, komedier och operor, men också en mycket eklektisk samling stjärnor har stått på dess scen, som Sir Tom Jones, Dame Shirley Bassey, Sir Anthony Hopkins, Johnny Cash, U2, Sir Elton John, Ray Davies, Tina Turner, Miles Davis, Sir Ranulph Fiennes och många fler.

St David’s Hall ägs, sköts och finansieras av Cardiff Council med stöd från Arts Council of Wales. Varje år står den värd för ungefär 300 föreställningar och över 250 000 besökare. Hallen är fortfarande en av de främsta arenorna för Cardiffs kulturella och kontinuerliga utveckling mot att bli en av Europas mest kosmopolitiska städer. 

Endast inbjudna. Biljetter för allmänheten kommer att finnas tillgängliga för konserten den 6 juli i Newport i södra Wales.


Turnéhistoria

Sedan den första turnén utanför Utah 1893 har kören turnerat vitt och brett i USA och utomlands. Den har uppträtt runtom i Europa och i musikens huvudstäder från Israel och Ryssland till Japan och Australien. Efter sitt grundande 1999 har en mindre ensemble från Orchestra at Temple Square följt med kören på turné 2001 och 2003, men sedan 2005 har en hel uppsättning på cirka 65 orkestermedlemmar turnerat med kören.

Kören och orkestern, som båda består av volontärer, turnerar vanligtvis vartannat år eftersom medlemmarna måste ta semester från sina arbeten och lämna sina familjer för att göra resorna. Deras senaste turnéer tog dem bland annat till sju europeiska länder 2016 och Classic Coast Tour in 2018 tog dem till Kalifornien och Washington i USA och British Columbia i Kanada.

Klicka här för mer information om körens turnéer sedan 2000.